dinsdag 12 april 2016

Nuit Debout

#‎Nuitdebout‬ wordt aangekondigd als de "Europese Lente". Zowaar al bijna twee weken bezig, maar weggemoffeld in traditionele media. Tot enkele jaren geleden misschien een effectieve strategie om de zaak te laten doodbloeden, in digitale tijden vooral goeie reclame (of dacht je nu echt dat -35jarigen nog lineaire televisie kijken?) 


Messenger, WhatsApp, Twitter en de wiki https://wiki.nuitdebout.fr/ blijken een veel effectievere en betrouwbaardere manier om mensen te verzamelen dan de krantencommentaren die eertijds de Franse Revolutie voortstuwden of de televisiejournaals die WOII frameden. 

Het besef rijpt dat de oplossingen voor de problemen van vandaag niet meer zullen komen van de structuren van gisteren. En dat wie nieuwe structuren wil, die zelf zal moeten maken. Daarom komen burgers samen, niet enkel op de Place de la République in Parijs maar overal. Ook in Gent: https://www.facebook.com/events/607079019467639/












1 opmerking:

  1. Heb je een lening nodig? Ben je op zoek geweest naar waar je een lening kunt krijgen? Heeft u geprobeerd een lening te krijgen? solliciteer dan nu bij? (christywalton355@gmail.com) als je een betaalbare lening wilt krijgen. Lening wordt hier aangeboden tegen een zeer lage rente van 2%. Neem nu contact met ons op als u interesse heeft.

    BeantwoordenVerwijderen